26 January 2024

Fiskerilov kan blive katastrofal

FISKERI

Ifølge FutureArcticLives' samfundsforsker Birger Poppel kan ny fiskerilov i Grønland ende i en katastrofe, skriver KNR i januar 2024.

Fiskerbåd, Grønland @ Dreamstime
Fiskerbåd, Grønland @ Dreamstime

OBS: FutureArcticLives er fejlciteret i den nævnte KNR-artikel. Læs mere her.

__________

I artiklen "Forskere: Ny fiskerilov kan ende i en katastrofe" udgivet af Kalaallit Nunaata Radioa (KNR) i januar 2024, diskuteres kontroversen om en ny fiskerilov i Grønland.

FutureArcticLives kritiserer lovforslaget og opfordrer til, at det droppes på grund af dets potentielt katastrofale konsekvenser for samfundet.

For det kan ende i en katastrofe. Om ikke andet er det en demokratisk katastrofe, hvis man vedtager sådan en lov uden at have diskuteret den ordentligt igennem. Det forslag til en fiskerilov, som foreligger lige nu, er ikke analyseret igennem. Det er ikke til at se, hvad konsekvenserne er for jollefiskerne og deres familier i Nordgrønland. Det, vi kan se, er, at jollefiskergruppen vil blive stærkt begrænset, hvilket vil få store konsekvenser, siger FutureArcticLives forsker Birger Poppel.

Borgmestre, fiskere og forskere er enige om, at den korte høringsfrist og manglende inddragelse er utilstrækkelig. De frygter, at loven vil begrænse adgangen til fiskeri, især for små jollefiskere, og resultere i øget ulighed og problemer med bosætning.

Der er opfordringer til en længere høringsperiode og inddragelse af de berørte lokalsamfund i diskussionen om loven.

Læs hele artiklen hos KNR her.

Topics